hello rainbow !
relax .
Tuesday, 11 December 2012 | 15:16 | 0 comments
assalamualaikum haiii :) cuti sangat membosankan tahu -_-
rasa nak balik ipoh sekarang jugak . ahaha . 
hubungan kita dengan ipoh tinggal 6 bulan je , lepastu berpisah wuwuw .
tak payah nak sedih sangat laaa arifah .

masa dah habis practical , balik ahh ipoh . bosannyaa tak tau nak buat apa .
nk tunggu lagi satu minggu nak final exam start .
so housemate ada ajak wedding juru x-ray kat langkawi .
dekat taiping . bila lagi nak pergi taiping kan ?
masa tu fikir kalau dapat practical hospital taiping best laa bila da tahu jalan kan .
so aku pun follow .


si fhad sangat serious . ehehe .


main makan je buah tembikai atas meja tu . ahaha . 
nak bergambar dengan juru xray time ni  :p


haa . ni la dia . juru xray tu . yang lelaki . mereka bertiga je kenal , 
sebab dorang yang posting ke langkawi :)


ehh erin ada plak kan ? ahaha . dia naik dengan junior dalam gambar ni .
lepastu mereka pergi ziarah orang meninggal , kawan junior ni .


kami plak , lepas wedding tu , ajak lelaki ini , haha .
my classmate . dia tinggal kat taiping .
so ajak la dia bawak kteorg round round kt area situ : p 
thanks apiz :p

ehh last paper final exam hari tu , kteorang bersuka ria . ahaha .
 tak boleh blah ayat kan , main bowling .
3 games kot ! RM 7 ++ per person kat ipoh parade . 
nak karoke tapi mahal pulak after pukul 5 .
rasa nak luahkan apa yang terbuku dalam hati . cewahh .
okeyy kita sayang merekaaa :P




palin suka gmbar ni . colorful :p




lepas makan , boring nak balik rumah awal , gi lelepak dengan juniors . 
dorg pun join sekali main bowling hehe .


ingatkan icity jee ade macam ni . ipoh pun adoo :p


tapi kawasan ni tak boleh lebih dari pukul 12 malam .
sunyii gelapp . memang tak berani laa kan .
bilaa dah habis exam ni rasa cam legaaaa .
rasa sem 5 banyak relax jaa .
habis time kerjaa , tidur . esok bangun pagi , kerja pastu balik tidur .
ahaha takde life macam ni .
 bukak buku pun idok . pemalas :p
harap harap result okeyy la , risau osce je , 6 credit hour !
okey la bye bye
tu je nk ceritaaa :D
assalamualaikum .
finally ,
Monday, 10 December 2012 | 17:27 | 0 comments
assalamualaikum .
 habis dah semester 5 , habis dah clinical posting kat hospital seri manjung .
im gonna miss this place  :(


main entrance , x-ray :) kocit jea . tapi seriously , sangat la best practical kat sini . 
so juniors , kalau dapat sini , please don't change , mesti menyesal . i told suasana kat sini macam KKG hospital ppermaisuri bainun ipoh tu .
 sangat friendly , kena marah tu its normal laa . 
a millione thanks kat juru x-ray sana , stuff stuff hospital .
 ada yang bagi nasihat tunjuk ajar . 
insyaAllah all the nasihat tu boleh bantu kami in the future .
 by the way , ada seorang PPK , ada bagi marker kat kita wewit . lupaa nak snap . marker tu tinggal kat rumah sewa ipoh . huhu . ehh , bukan marker pen .
 marker cmni , kocit jee .


source google
function marker ni , untuk tunjuk mana right and left . bukan R & L je .
banyak jenis . 

or dalam radiograph ,


source hospital pasir mas punyaa , hehe . haa yang di bolat tu laa dipanggil marker .

next time nak update gambar marker pakcik halim tu bagi . thanks pakcik . pakcik ni selalu tanyaa , 'da makan ke' , 'ada duit tak', then if terserempak kat kantin , dia belanjaa .
 bukan sekali, banyak kali plak -_-
ehehe . pakcik halim pun banyak tunjuk ajar . thanks again pakcik :)

okeyy tu je nak ceritaa . bye byee byeee .
hari yang sangat bosan -_-


pun boleh :3
Sunday, 9 December 2012 | 22:29 | 0 comments
assalamualaikum . sekarang tengah cuti semester ! yeayy ! :D tapi unfortunately tak pergi holiday mana mana . sebab family tengah saving duit , insyaAllah bulan 3 next year , if takde aral melintang both of parents akan pergi umrah . alhamdulillah . hajat besar mak ayah dari dulu lagi . tertangguh sejak bila ayah masuk hospital awal tahun ni . hmhm . finally , alhamdulillah , syukran :)

so duduk rumah , tolong mak ayah berbisness . bisness apaa ? aduhh macam macam dong . tapi alhamdulillah rezeki sentiasa ada . ayah da tak kerja since masa sakit last year . okey taknak cerita yang sedih sedih . huhu . haa . nak promote sikit la kan . my family ada jual ROTI BOOM . roti ni mcam generasi pulak , mak long jual , adik adik mak pun jual . yang beza nyaaa orang yang buat tu . adunan dia , bancuhan , tebar . alaa macam roti canai . tapi dia bolat . kocit jee . hehe . ehh masa bulan puasa tahun ni pun niaga kat  bazaar ramadhan tauu .
 haa ni dia .

da daftar kat ssm lagi . hewhew . nak tengok lagi dekat acane roti boom looks like ? okey here it is :)


dalam 1 packet ada 4 roti , RM 3 :)
ianya frozen . so bila nak makan , hanyaa letak sikitt jea minyak , then panaskan :)
nak order ? just call no kitaa okey , 0196021608 .
hanyaa untuk order sajaa ! yang lain lain tak layan ea .

disamping itu (cewahh) , sekarang durian crepe quiet popular kannn , haa . macam zaman polka dot , muffins, cup cakes , macaroon, macam macam -___-
my family pun ada jual jugak :)



mengancam takk ? :P okeyy kalau nak just give me a call okey .
tu jee nak cakap -__-
teheee . byee byee .
assalamualaikum .
baru .
Saturday, 13 October 2012 | 14:49 | 0 comments

assalamualaikum .
aaaaa rindu nak taip2 . rinduuu .
busyyy sangat plus tak de tenet .
ouh yeaa . kita tgh practical kat hospital seri manjung perak .
sem 5 year 3 . fuhh . dahh tahun 3 dahh .
tak sabar nak graduate next year :) 
kat hospital seri manjung sangat best . banyakkk sangat benda yg kita belajarr .
selama 3 bulan . 
tapi skrg only 1 month left . tehee .
tetibaa rindu kat classmates :(


jumpa sebulan lagi :)
rindu kat housmates dua orang tuu ;)
balik nanti mula la busy dengan esaimen nak kena hantar , log book bagai ,
haihh , takpe2 . boleh settle . wuwu .
okeyy tak tau nak taip apaaa . 
bilaa takde tenet adaa jea idea nak buat new entry .
ni ada , tak tau nak taip apaaa . haha .
okeyy baiii .
assalamualaikum :)


Older Post
the owner !
nurul arifah. ary for short. 20.
final year student at uniKL rcmp , dip in radiography.
i write by experience and i speak out my mind :3
happy reading !


:3


ada soalan ? :3

Welcome to my blog! Follow me? | Dashboard